home

 

Eleganta si nobletea insulelor britanice

 

ANGLIA - TARA GALILOR - SCOTIA - IRLANDA - IRLANDA DE NORD

 

Londra - Stonehenge - Bath - Bristol - Cardiff - Waterford - Cork - Ring of Kerry - Killarney - Cashel - Dublin - Newgrange - Belfast - Stranraer - Glasgow - Castelul Culzean - Edinburgh - Roslin - Durham - York - Lincoln - Stratford-upon-Avon - Oxford - Windsor

 

insulele Britanice: lumea anglo-saxona, atat de conservatoare si atat de diversa, cu o istorie ampla si tumultoasa, cu traditii, cutume, dar si oameni inventivi de la care avem revolutia industriala, masina cu aburi, dar si fotbalul, legea gravitatiei, kiltul, ora exacta, whisky-ul, intr-un cuvant leaganul unei civilizatii care a jucat un mare rol in evolutia intregii omeniri. O invitatie pentru o calatorie prin istorie, incepand cu epoca neoliticului, careia ii apartin situl de la Stonehenge si necropola de la Newgrange, o calatorie in care veti fi insotiti de povestiri istorice si legende ale castelelor, o calatorie incarcata de peisaje fermecatoare si de traditii, o calatorie care atrage deopotriva prin ospitalitatea si caldura locuitorilor ei.

 

Perioada: 19.08 - 30.08.2024

 

Ziua 1 / 19.08.2024: Bucuresti - Londra - Stonehenge - Bath - Bristol - Cardiff

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 06:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei British Airways). Plecare spre Londra cu compania British Airways, zbor BA 885 (08:20 / 09:50). Odata ajunsi la Londra, circuitul nostru va incepe "in forta", deoarece vom pleca spre Stonehenge, cel mai important sit preistoric al Marii Britanii, pentru vizitarea monumentalului complex megalitic, care si astazi reprezinta un mister. Traseul va continua spre elegantul oras georgian Bath, inscris in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO, vestita statiune balneara din Marea Britanie, veche asezare romana, o bijuterie arhitecturala desavarsita, foarte bine conservata, unde avem posibilitatea de vizitare a vestitelor Bai Romane, cea mai bine pastrata locatie de acest gen din lume. Plecare spre Cardiff, capitala Tarii Galilor cu trecere prin Bristol, vechi port la Atlantic, pentru a admira podul metalic si primul vas cu elice, capodopere ingineresti ale lui Isambard Brunel. Cazare la Hotel Radisson Blu Cardiff 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 20.08.2024: Cardiff - ferryboat spre Irlanda - Waterford

Mic dejun. insotiti de ghidul local, vom face in prima parte a zilei un tur panoramic al orasului Cardiff, capitala Tarii Galilor, dupa care vom vizita Castelul din Cardiff, ale carui fundatii dateaza de 2.000 de ani, din vremea ocuparii romane a zonei. in continuarea zilei vom tranzita o pitoreasca zona rurala a Tarii Galilor in drumul spre portul din care ne vom imbarca pe ferryboat, pentru a traversa Canalul George, de la Pembroke la Rosslare, in republica Irlanda. Vom strabate in continuare sudul Irlandei spre Waterford cel mai vechi oras din Irlanda, faimos pentru cristalul produs aici si pentru istoria sa medievala. Situat pe Raul Suir, Waterford a fost in trecut unul dintre cele mai importante porturi Europene, in prezent localitatea mentinandu-si izul de mic orasel irlandez. Cazare la Hotel Viking Waterford 3* (sau similar 3*).

Ziua 3 / 21.08.2024: Waterford - Cork - Ring of Kerry - Killarney

Mic dejun. in aceasta dimineata ne vom indrepta spre Cork, al doilea oras ca marime al Irlandei, dupa Dublin, nominalizat in anul 2010 de Lonely Planet in lista "Top 10 destinatii de calatorie", locul din care, in anul 1912, Titanicul a parasit Europa, de unde si-a urmat destinul, indreptandu-se catre Statele Unite. Vom face o vizita la cel mai cunoscut producator de whisky din Irlanda si anume fabrica Jameson. Vom putea vedea si intelege procesul de productie al acestei licori numite de celti "apa vietii - uisge beatha" si nu in ultimul rand vom degusta whisky-ul produs aici avand si posibilitatea de a compara gustul acestuia cu cel al competitorilor sai: scotienii si americanii. Dupa oprirea in fermecatorul oras Cork, calatoria va continua spre Killarney, capitala turistica a zonei, unde vom face un scurt tur panoramic, in timpul caruia vom vedea Biserica Sf. Maria si Manastirea Franciscana. Optional, vom putea porni pe Ring of Kerry, cel mai frumos drum panoramic din Europa, cu o lungime de 170 km, care inconjoara Peninsula Iveragh, adapostind un parc national cu peste 10.000 de hectare, caracterizat printr-o vegetatie de tip mediteranean, cu palmieri si iasomie, rododendroni si fuchsia. Frumusetea acestei peninsule este data de panoramele superbe asupra coastei Atlanticului, muntilor, mlastinilor si lacurilor din acest tinut. intr-un astfel de cadru natural, pe malul Lacului Muckross, unul dintre cele 3 lacuri ale Parcului National Killarney renumite la nivel mondial pentru splendoarea lor, vom vizita (daca timpul permite), Muckross House, constructie ridicata in anul 1843 de catre arhitectul scotian William Burn, in stil Tudor, conac care in anul 1861 a gazduit-o si pe Regina Victoria. in continuare ne vom indrepta catre Killarney pentru cazare la Hotel Gleneagle 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 22.08.2024: Killarney - Cashel - Dublin

Mic dejun. Plecare spre nord, trecand prin Muntii Wicklow, care ofera privelisti de vis, pentru a ajunge la faimoasa Manastire Rock of Cashel, una dintre cele mai vechi manastiri-fortareata din Irlanda, construita direct pe stanca, fosta resedinta a regilor Munster inainte de venirea normanzilor, locul unde in sec. al V-lea Sf. Patrick - protectorul de azi al Irlandei, l-a crestinat pe rege. in continuarea zilei ne vom indrepta spre Dublin, capitala Irlandei, unde insotiti de ghidul local, care ne va face un scurt istoric al capitalei irlandeze, vom face un tur panoramic care va include principalele monumente ale orasului, precum Catedrala St. Patrick, Colegiul Trinity, unde se afla celebra Carte din Kells, Biblioteca Chester Beatty, O'Connell Street si Monumentul Mileniului, Catedrala Bisericii lui Hristos etc.. Vom putea petrece, optional, o seara intr-un pub tipic irlandez, unde ne vom bucura de o cina acompaniata de muzica traditionala, dans si multa veselie, neaparat degustand berea Guinness, sarbatorind astfel sederea intr-o tara in care ospitalitatea este politica nationala. Cazare la Hotel Clayton Ballsbridge 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 23.08.2024: Dublin - Newgrange - Belfast

Mic dejun. Itinerariul zilei ne va purta spre Belfast, capitala Irlandei de Nord, traversand Raul Boyne, acolo unde la 1 iulie 1690 a avut loc marea batalie dintre catolicii condusi de Regele James si protestantii condusi de William de Orania, batalie considerata momentul declansator al luptelor care nu s-au terminat pana in zilele noastre, intre catolici si protestanti. Daca timpul permite vom opri la centrul de vizitare al celui mai vechi monument megalitic din insulele Britanice si anume situl arheologic de la Newgrange, locul celei mai vechi si vestite necropole din epoca neoliticului, cu o "varsta" de peste 5.000 de ani, mai vechi decat Stonehenge sau Marea Piramida a lui Keops din Egipt. Odata ajunsi in Belfast, ne vom intalni cu ghidul local, alaturi de care vom face un tur panoramic al capitalei Irlandei de Nord care se intinde pe malul stang al raului Lagan, oras care a fost pana nu demult teatrul confruntarilor religioase intre protestanti si catolici, dar si locul de nastere al Titanicului. Vom avea prilejul sa vedem Donegall Square, Primaria, Turnul cu ceas, Universitatea, santierul naval cu cele mai mari macarale din lume, Royal Avenue, Parlamentul, Catedrala etc.. Cazare la Hotel Ibis Belfast Centre 3* (sau similar 3*).

Ziua 6 / 24.08.2024: Belfast - Stranraer - Glasgow - Castelul Culzean - Edinburgh

Mic dejun la pachet. in aceasta dimineata ne vom imbarca pe ferry-boat-ul cu care vom traversa in Scotia, la Stranraer. Ne vom indrepta apoi spre Glasgow, insa pe parcurs vom vizita optional magnificul Castel Culzean, construit pe varful unei stanci, una dintre cele mai mari realizari ale arhitectului scotian, Robert Adam. in semn de recunoastere din partea poporului scotian, un apartament de la etajul castelului a fost dat in proprietate pe viata generalului Eisenhower. Alaturi de o colectie de picturi, arme, mobilier si portelanuri, exista si o mica colectie-muzeu care comemoreaza realizarile lui Eisenhower. Ajunsi in Glasgow, considerat a fi cel mai popular oras scotian, vom face un tur panoramic care va include partea medievala cu Universitatea si Catedrala din sec. al XII-lea, singura catedrala medievala scotiana care a scapat de distrugere in timpul lui Henric al VIII-lea si centrul nou, unde vom vedea George Square, Royal Exchange si Primaria. Ne vom deplasa apoi spre Edinburgh, unde ne vom caza la Hotel Delta by Marriott Edinburgh 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 25.08.2024: Edinburgh - Roslin - Edinburgh

Mic dejun. Zi dedicata vizitarii capitalei Scotiei, Edinburgh, una dintre cele mai frumoase asezari din lume. Dimineata vom face un tur pietonal insotiti de ghidul local, alaturi de care vom vizita partea veche a orasului, in care se afla Castelul Edinburgh, situat pe locul unei vechi fortarete din sec. al V-lea, unde vom putea admira bijuteriile coroanei scotiene si "Stone of Destiny", in traducere Piatra Destinului, pe care erau incoronati regii scotieni. in continuarea zilei vom ajunge in New Town, partea noua a orasului situata la nord de Princess Street, un exemplu de planificare urbana din sec. al XVIII-lea, in contrast cu haosul medieval al orasului vechi. Aceasta juxtapunere arhitecturala care intriga, nu este egalata de nici un alt oras european. La est de New Town, Calton Hill este o excrescenta vulcanica, de unde vom avea o priveliste superba asupra orasului. in varful acestui deal se afla Observatorul, cu un dom in stil grecesc, Monumentul National, o copie neterminata a Panteonului din Atena, Monumentul Nelson si Monumentul Burns. in continuarea zilei ne vom deplasa spre satul Roslin pentru vizitarea Capelei Rosslyn. in interiorul Capelei vom descoperi extraordinare sculpturi in piatra, "o fascinanta biblie in piatra". in ultima vreme a devenit foarte cunoscuta gratie cartii lui Dan Brown "Codul lui Da Vinci", care dezvolta ideea si credinta potrivit careia aici s-ar afla Sfantul Graal. Dupa-amiaza timp liber in Edinburgh pentru cumparaturi sau pentru explorarea in continuare a orasului. Se poate face o plimbare pe Princess Street, inima orasului, una dintre cele mai agitate strazi din Europa sau se poate vizita Parlamentul, Biserica High Kirk of St. Giles, situata pe mila regala, care are un turn sub forma de coroana, cu superba Capela Thistle sau Palatul Holyroodhouse, resedinta oficiala a Majestatii Sale Regina, atunci cand se afla in Scotia. in stransa legatura cu Maria Stuart, regina scotienilor, cunoscuta prin tragicul sau sfarsit, Holyroodhouse ofera fascinante imagini din trecutul sau glorios. Tot aici se afla "Arthur's Seat", in traducere Tronul lui Arthur, sub forma unei stanci aflate in spatele Palatului Regal Holyroodhouse. Optional, seara scotiana cu cina. Ne vom bucura de muzica traditionala, cimpoi si dansuri, antren, kilt si haggis, preparat traditional scotian, insotit neaparat de un pahar de whisky. Cazare la Hotel Delta by Marriott Edinburgh 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 26.08.2024: Edinburgh - Durham - York

Mic dejun. in aceasta zi vom parasi Edinburgh-ul indreptandu-ne spre Durham, orasel universitar care pastreaza si astazi un aer scolastic, aproape medieval. Mareata catedrala in stil romanic este una dintre cele mai frumoase din Europa, iar Capela celor Noua Altare este locul de odihna al Sf. Cuthbert "Focul Nordului". Itinerariul zilei ne va conduce apoi spre York, oras cu ziduri romane, strazi medievale, cu un pitoresc turn normand, unde vom admira cladirea impozanta a Catedralei York Minster, cea mai mare din tara, un amestec de stil clasic, normand, saxon si englezesc, care creeaza senzatia ca pluteste deasupra orasului. Catedrala a fost construita timp de 250 de ani ca "un act de rugaciune al celor mai practici oameni din lume", iar intretinerea ei costa 5 lire pe minut (vizita la catedrala va fi in functie de tipul disponibil). Va veti putea plimba pe celebra "Shambles", vechea strada a macelarilor, in prezent una dintre cele mai vizitate strazi datorita magazinelor, restaurantelor si cafenelelor de calitate si care in anul 2010 a primit premiul pentru "Cea mai pitoreasca strada din Marea Britanie" sau posibilitate de vizitare a Centrului Jorvik Viking, unde vizitatorii coboara intr-un beci construit sub un nou centru comercial si merg cu transportoare electrice printr-un adevarat "tunel al timpului", ajungand intr-un sat viking din sec. al X-lea, avand toate imaginile, sunetele si mirosurile corespunzatoare. Cazare la Hotel Holiday inn York City Centre 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 27.08.2024: York - Lincoln - Stratford-upon-Avon - Oxford - Londra

Mic dejun. Plecare spre Lincoln, unde vom putea admira mareata catedrala din Lincoln, iar apoi traseul zilei ne va purta spre orasul natal a lui Shakespeare, Stratford-upon-Avon, orasel pitoresc cu case pe jumatate din lemn, care reuseste sa pastreze inca atmosfera de pe vremea Marelui Will. Vom vizita Casa Memoriala, locul in care s-a nascut Shakespeare si Trinity Church, unde se afla mormantul celebrului scriitor. in continuarea zilei ne vom deplasa spre Oxford pentru vizitarea celui mai vechi centru universitar, numit si orasul turlelor visatoare (optional, intrare la un colegiu: Merton College, grandiosul Christ Church, University College, All Souls etc.). Ne vom indrepta apoi spre Londra, unde ne vom caza la Hotel DoubleTree by Hilton London - Docklands Riverside 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 28.08.2024: Londra

Mic dejun. insotiti de ghidul local, vom porni intr-un tur panoramic de o jumatate de zi, care va include principalele obiective turistice ale Londrei: Parlamentul, Big Ben, London Eye, Catedrala Westminster Abbey, Tower Bridge, Tower of London, Piccadilly Circus, Catedrala St. Paul, Palatul Buckingham, Trafalgar Square, Hyde Park, St. James Park, Covent Garden etc.. Dupa-amiaza, timp liber pentru activitati si vizite individuale (British Museum, National Gallery, Galeriile Tate, Madame Tussauds, Soho, plimbare cu vaporasul pe Tamisa etc.). Optional, vizita la observatorul astronomic de la Greenwich. Cazare la Hotel DoubleTree by Hilton London - Docklands Riverside 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 29.08.2024: Londra - Windsor - aeroport Londra - Bucuresti

Mic dejun. Dimineata vom face o excursie la Windsor pentru a vizita castelul, resedinta familiei regale britanice timp de peste 900 de ani, cel mai mare castel din Anglia si cea mai mare fortareata locuita din lume, care incanta cu Apartamentele Regale, folosite si astazi pentru cazarea delegatiilor oficiale si a sefilor de stat, in care veti putea admira opere de arta din colectia regala care include picturi de Rubens, Rembrandt, Canaletto, Gainsborough si celebrul portret al lui Charles I realizat de Sir Anthony Van Dyck. Veti fi incantati si de Capela St. George, un exemplu de arhitectura gotica, in interiorul careia se afla inmormantati Henry al VIII-lea si sotia sa Jane Seymour, precum si Charles I. Timp liber in fermecatorul orasel construit in jurul castelului. Transfer la aeroportul din Londra pentru plecarea spre Bucuresti cu compania British Airways, zbor BA 884 (18:50 / 00:05).

Ziua 12 / 30.08.2024: Bucuresti

Sosire la Bucuresti la ora 00:05.

 

TARIF: 2340 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 980 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pt. un grup minim de 25 turisti; pt. 20-24 turisti, tariful se va majora cu 160 euro/pers.)

 

IMPORTANT:

Deoarece in Marea Britanie platile trebuie facute in moneda nationala, GBP (lire), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMATORULUI CURS: 1 GBP = 1,15 EURO; eventualele modificari de curs se vor aplica la momentul ultimei plati si vor putea afecta tariful final in ambele sensuri

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport continental cu avionul pe ruta: Bucuresti - Londra - Bucuresti cu compania British Airways

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4* si 3*

- transferurile, tururile, excursiile mentionate in program

- traversarile cu ferryboat pe rutele: Pembroke - Rosslare si Belfast - Stranraer

- tururile de oras in Cardiff, Killarney, Dublin, Belfast, Glasgow, Edinburgh, Londra

- ghizi locali in Cardiff, Dublin, Belfast, Edinburgh si Londra

- taxe parcare, taxe de autostrada, poduri, tunele etc.

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de oras (unde se percep) se achita la receptia hotelurilor

- taxele de intrare la obiectivele turistice (catedrale, castele, altele) mentionate in program

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 55 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de 20 participanti, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local:

  • cina cu spectacol irlandez: aprox. 85 euro/pers. (se achita in circuit)
  • cina cu spectacol scotian: aprox. 85 gbp/pers. (se achita in circuit)
  • turul Ring of Kerry: aprox. 95 euro/pers. (se achita in circuit)

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, inCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- PASAPORTUL valabil cel putin 6 luni de la data incheierii calatoriei

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>